Stop namaak reborn kits

Waarom SAARO?

 

Waarom je geen namaak kits moet kopen...

 

 Een artiest maakt een baby van klei en besluit of hij het wel of niet in vinyl gaat produceren. Dat kan hij zelf doen of via iemand anders, dat noemen we de producent. In dit geval noemen we het de artiest, maar we bedoelen beide. 

 

De artiest moet de baby van klei veilig versturen, speciaal verpakt, over de halve wereld om er een mal van de laten maken uit koper en messing. Dit is een staaltje handwerk opzich een heeft een kostenplaatje, omdat een handwerker hier uren werk aan heeft.

 

Ondanks dat dit in een fabriek gebeurd is het bijna allemaal handwerk. Alleen wordt er gebruik gemaakt van machines, maar alles wordt in het hele proces tot een kit 1 voor 1 handmatig bewerkt, met gebruik van deze machines. De kitjes worden ook 1 voor 1 uit de mal getrokken en dit gaat niet heel gemakkelijk. De omgeving is warm en het werk is zwaar en tijdrovend.  Ik dacht dat er per 12 minuten 2,5 kit gemaakt worden. Q

 

Als de mal klaar is, krijgt de artiest tegen betaling een aantal proefstukken in vinyl om te zien of alles goed uit de mal komt en waar zonodig aanpassingen gedaan moeten worden. (Dit zijn de prototypes).

De artiest zoekt een aantal rebornsters die deze mogen inkleuren en rooten zodat de kopende klant een idee heeft hoe de blanke kit eruit kan gaan zien als het klaar is. Dan begint de voorverkoop, zodat de artiest een inschatting kan maken hoeveel ze wil gaan produceren. Het minimum is meestal 500 stuks.

 

In de voorverkoop (pre-order) kunnen winkels, die de verkoop alvast starten aan de hand van de foto's van de prototypes alvast een inschatting maken hoe populair de kit zal zijn en wordt de oplage bepaald.

De verzendkosten voor de prototypes die naar de rebornartiesten gestuurd worden zijn ook voor de kosten van de artiest. Dan wordt de productie gestart en moet deze vooraf betaald worden.

 

Een kit van Alie-Express of elke andere platform zoals Amazone of Shein etcetera hoeft de baby niet te kleien ( en je kunt je voorstellen hoeveel uren aan inspanningen daarin zitten). Zij hoeven de koper/messing mal niet te laten maken.

Zij kopen een kit, net als jij en ik een maken daar een afdruk van zonder toestemming van de maker. Dit doen ze zelfs ook met de certificaten die erbij geleverd worden. 

 

Je zult zeggen... ja, andere bedrijven zoals Nike en Puma, die hebben ook te maken met namaak... zo is het nou eenmaal...

Die mega bedrijven worden daarmee ook ernstig benadeeld, zijn daarintegen zo groot, dat ze een juridische team hebben dat daar tegen vecht en waarschijnlijk ook wel iets van verzekeringen waardoor ze in de gelegenheid zijn om er iets tegen te ondernemen. 

 

Onze artiesten daarintegen zijn gewoon 1 persoon, die jullie deel uit laat maken van zijn of haar hobby. En die daarin zijn persoonlijke tijd, aandacht  en geld in investeert. Ze weet van te voren niet zeker of ze winst zal maken en of ze genoeg kits verkoopt om haar geld terug te verdienen.

Het is ook wel bij wet geregeld, dat de artiest rechten heeft om haar werk te beschermen maar dat valt niet uit te voeren. Juridische stappen ondernemen kosten meer geld dan het verlies in de meeste gevallen. 

 

Het gevolg van dit alles, zien we ook terug in de verkoopcijfers in de shops, die dalen drastisch. Dat betekend...

De producties worden steeds kleiner omdat de verkoopcijfers steeds kleiner worden. Sommige zijn teruggelopen van 2000 stuks naar 500 stuks. Procentueel gezien worden de kitjes nu bijna dubbel zo duur, want de kosten zijn praktisch hetzelfde. 

Nu lijkt het erop, dat het produceren van vinylkitjes in de toekomst zal verdwijnen omdat veel rebornsters liever een goedkope namaak kit kopen.

Daardoor worden de kits nu steeds duurder en gaan originelen steeds minder goed verkopen. Hierdoor zijn ook al enkele goede artiesten gestopt met het produceren.

En dit zal verder gaan, als mensen de namaaks blijven kopen!

 

Je kunt de echte kitjes alléén kopen bij de artiest of een gespecialiseerde rebornwinkel, overal ter wereld! En niet op grote verkoopplatformen! Alleen hier, ben ge verzekerd van de echtheid en originaliteit.

Er zijn ook artiesten die in één Chineze fabriek produceren! Het gaat hierbij niet om dezelfde fabrieken! Er is 1 fabrikant van vinylkits in China die produceert tegen westerlijke voorwaarden. Dat betekend dat deze fabriek geen kinderen en vrouwen uitbuit, zoals de meeste Chinezen fabrieken, waarvan we allemaal wel weten dat de arbeidsomstandigheden niet veilig zijn en mensen uit alle leeftijden worden uitgebuit om onder slechte arbeidsomstandigheden hard te werken voor een hongerloon.

Deze fabriek heeft al jaren een uitstekende reputatie.

 

Wij worden "gelukkig" door vele wetten beschermd tegen uitbuiting van mensenrechten. Daarnaast heeft het westen (EU en Amerika etc.) Veiligheidsvoorschriften die ervoor zorgen dat wij en onze kinderen niet met giftige stoffen in aanraking komen. 

China geeft niets om deze wetten en voorschriften. Zij mogen ook alle dieren eten etc... daar is geen controle op ziekteverwekkers enzovoort, zoals bij ons. 

De chineze fabriek waar onze artiesten produceren voldoet wél aan onze wettelijke voorschriften en onze normen en waarden wat betreft een normaal arbeidsproces en kan daardoor wel zaken doen met onze westerse bedrijven. En vergis je niet, zij staan onder controle en moeten regelmatig audits ondergaan. 

 

 

Besluit je nadat je dit weet, nog steeds om de namaak kits te kopen, dan moet je je realiseren, dat je eraan bijdraagt dat onze hobby steeds verder terugloopt en dat je actief, schending van mensenrechten steunt.

Verder staat het iedereen natuurlijk vrij in eigen keuzes te maken. 

Denk alsjeblieft na over de gevolgen en steun de artiest, ondanks de hoge kosten. Zonder hen zullen er geen nieuwe kitjes meer komen!!!

 

Illegale handel steunen is ook een keuze natuurlijk... Dat je niet vervolgd wordt van een overtreding wil niet zeggen dat je er geen begaat. In de hele ketting van Illegale namaak kitje is elke schakel van de ketting even strafbaar. Van begin tot eind. Zoals ook bij drugs enzo. De producent en gebruiker zijn beide strafbaar aan hetzelfde feit.